2012. július 21., szombat

Eladó maradék áramköreim

A korábbi rackes erősítőm szétszedéséből és a próba/prototípus panelek maradékából van pár eladó üres panelem, és összerakott, működő áramköröm. Nem adok meg árakat, írjatok ha kell valami, azzal együtt hogy nektek mennyit érne meg amire szükségetek lenne. Irreálisan alacsony áron nem adom őket, de nincs kedvem azon gondolkozni mennyi ezek piaci értéke. Akinek tehát kell valami írjon bátran.

Üres panelek:

Toroid lágyindító (softstart):
Toroid trafóhoz lágyindító. Itt a képen össze van rakva, de az összerakott panelemet felhasználtam, már csak 1 db van üresen, amibe alkatrészek kellenek. Szupermegbízható, egyoldalas, egyszerű áramkör. Ezzel együtt ezen 230V is van, vigyázni kell vele.
Tápegység végfokhoz:
Ebből is csak 1 darab van, az is üresen. Tápegység végfokhoz ami nem stabilizált tehát annyit bír amennyit a kondenzátorok. A Gratz áramkör nem a panelben van, hanem ki van vezetve csatlakozókra, azért, hogy a gratz maga hűtőbordára szerelhető legyen mint itt:

Van a panelen még egy nem stabilizált, de kisebb beépített gratz-el egyenirányított táp LED-ek, ventilátorok, relék vezérléséhez. Ez is attól függ milyen feszültséget kap a trafóról, lehet 12 vagy 24V is.

Szimmetrikus stabilizált tápegység előerősítőkhöz:

Kétoldalas, nagyon pontos panel, szimmetrikus, LM317/337-es stabilizátorokhoz, a határokon belül bármilyen +/- feszültségekre. Egyszerű összerakni, 1 db van belőle.

Mikrofon előerősítő:

Igen jó minőségű mikrofon előerősítő, szimmetrikus bemenet, 1000x-es erősítés, nem gerjed, nem zajos, igen jó dinamika, viszonylag egyszerű. INA217-es IC-vel működik. Panelbe építhető gain és volume potméterekkel. Prototípus panel, 1 db van belőle, és nem is lesz belőle több. Teljesen jó. Megvan még maga a prototípus is összerakva, ez is tökéletes, ha kell valakinek alkatrészekkel együtt odaadom. Bejegyzés erről a prototípusról.


4 csatornás keverő, 2 kimenettel:


Nagyon pontos, kétoldalas, solder mask-os panel. 4 audio bemenet, 2 kimenet. Az egyik TPA6120 fejhallgató a másik sima line out. Ez az áramkör leírása.

Fejhallgató erősítő TPA6120-al:


Fejhallgató erősítő, az egyik legjobb minőségű IC-vel. Pontos, könnyen szerelhető, 2 oldalas kicsi panel. Az IC SMD de nem vészes a forrasztása. Az IC-t itthon is lehet kapni. A panelben van 6.3-as Jack kimenet, és stereo hangerő potméter. A többi csatlakozókra van kivezetve. +/- 15V kell neki, az IC a panel aljára van szerelve, érdemes hűtőfelületre csavarozni. Leírás.

Ebből van 4 db összerakva, kipróbálva:

IC-s előerősítő hangszerhez:

Kétoldalas, könnyen összerakható előfok, bemenet, hangerő, és nem torzítós gain potméter a panelen, kb 100x-os erősítésre képes, dual opamp kell hozzá. 1 db van belőle, összerakva nincs. Leírás.

Hangszóróvédelem UPC1237-el:

Hangszóróvédelem 1 db olcsó itthon is kapható IC-vel. UPC1237, koppanásgátló, egyenfeszültség védelem, erre a panelre 5 csatornát lehet felfűzni, utólag is könnyedén beépíthető. Példa.

Kapcsolópanel:

Ebbe a panelbe 3 db kétállású két áramkörös kapcsolót lehet beforrasztani, azok alul L alakú csatlakozósorral kapcsolódhatnak egy "alaplapba" derékszögbe állítva. Van belőle több, mert nagyon kicsi és egy panelre több is felfért. Példa.

Remek HI-FI előerősítő:

Stereo előerősítő, 2 db single op-amp IC-vel. A panelben 6.3-as Jack bemenet, gain és hangerő potméternek van hely, a több csatlakozós megoldás. egyszerű de igen jó áramkör, hangszerhez is, kb 100x-os erősítés, de ez műveleti erősítőtől is függ. Leírás.

jFET előfok gitárhoz:

Gitárhoz igen kellemes hangú Dual-jFET előfok, jack bemenettel, hangerő és nem torzítós gain potméterrel, stereo. Kb 4-5x-ös erősítésre képes, gitárhoz bőven elég, nagyon egyszerű, stabil áramkör. Leírás.

4x200W végfok gitárhoz, énekhez:


Így összerakva mint a képen, hűtőbordával, ventilátorral, 4 db 200W-os végfok 8 Ohm-ra gitárhoz, énekhez, billentyűhöz. TDA7294 hídba kapcsolva, nagyon stabil áramkör. 1 db van belőle, remek, stabil áramkör.

6 csatornás stereo keverő:
6 bemenetű keverő, minden bemeneten előfok, gain és hangerő potméterekkel, input jack-el. 2 bemeneten jFET, 4 bemeneten IC-s előfokok vannak. +/- 15V kell neki, 1 db van csak összerakva, nagyon egyszerű az egész, leírás sincs hozzá.

10 csatornás állandó jóságú hangszínállító:
10 csatornás hangszín, RANE másolat, állandó jóságú, stereo. A csatornák nem húzzák el egymást. A PCB relékkel kikapcsolható, illetve átkapcsolható az áramkör +/- 6dB és +/- 12dB-es emelés/vágás között. Szétszedhető, és egymás mellé tehető a két potméteres panel, de nekem csak így egymás alatt fért el. Nagyon jó áramkör. Ez az 1 db van, +/- 15V kell neki.
RANE állandó jóságú EQ

Mindenhez van kapcsolási rajz, de az egyszerűbb eseteknél segítek is.


Képek a fenti áramkörökhöz:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése